Voksen barn af en misbruger - det synlige eller "skjulte" misbrug

09.03.21

Var der nogen som vidste det????

Det var der nok, at der var et problem i familien.... Men var der nogen som greb ind?

Uanset om du er vokset op med en drikkende forældre, hvis misbrug var synlig eller "skjult", så er der følgeskader som barn af en misbruger som kan give udslag i følgende temaer og problematikker:

Angst

Stress

Depression

Grænseproblematikker

Dårligt selvværd

PTSD

Selvudslettende adfærd 

Følelsen af altid at være på vagt og dermed særligt sansende overfor stemninger

Behov for usund kontrol 

Relationelle udfordringer - undvigende, omklamrende eller ambivalent.

Jeg voksede op i et på mange måder, velfungerende hjem og familie. Min far havde en sucessfuld virksomhed og vi var vel hvad der betegnes i den høje ende af middelklassen, rent økonomisk.

Der har så længe jeg kunne huske, dagligt stået den obligatoriske åbne øl på et stykke køkkenrulle, i nederste hylde i køleskabet  og der var altid en eller to fyraftensøl om fredagen, når de ansatte kom ind forbi. Der var også den obligatoriske køreøl eller 3 når vi skulle køre langt. Min mor var aldrig synligt påvirket da jeg var i de yngste klassetrin - et "kontrolleret" misbrug. For mig var alt dette normalt også selvom jeg ikke oplevede det i mine venners hjem. 

Det var faktisk først da jeg blev i midten af 20'erne, at jeg forstod, at min mor faktisk var alkoholiker og at hun havde et blandingsmisbrug med medicin. Jeg havde i teenageårene en klar fornemmelse af at noget var galt og at hun var skide fuld til tider, men det bliv slået hen med hendes rygsmerter og de derfor stærke pillers skyld, at hun snøvlede og var fraværende. Hun løj for sig selv og hun løj for mig. Jeg fik tanken at det jo nok bare mig der overreagerede, mig der var forkert.

Følelsen af at være forkert og at føle skyld samt at opleve de få af mange, følgeskader, som jeg har listet op, kan opstå for os alle, uanset om vi er vokset op i et "skjult" eller synligt misbrug.  Begge dele er utrolig tabubelagt og synligt misbrug er ikke altid lig med at der bliver grebet ind, desværre. 

Er du træt af berøringsangsten, træt af at føle dig forkert, skyldig eller skamfuld? 

Vil du gerne genvinde din egen evne til at stå stærkt i dig selv? 

Så kig forbi min hjemmeside https://www.terapimedhjertet.com/behandlinger/psykoterapi og se hvad et forløb måske kan gøre for dig. 

FØRSTE BEHANDLING

Ved første behandling vil jeg altid spørge ind til din livssituation samt sygdomshistorie. Dette for at optimere behandlingen bedst muligt.

TAVSHEDSPLIGT

Jeg er underlagt lovgivningen om tavshedspligt og fører som en del af mit medlemskab hos hhv. ZCT og FaDP, journal over terapiforløbet.

HYGIEJNE

Hygiejnen er en mærkesag. Jeg anvender kun sterile engangsnåle, for at mindske risikoen for evt. allergi og infektion. Cupper rengøres og afsprittes efter endt behandling. Skåle til cremer rengøres ligeledes efter hver behandling.

Book din tid online

Book din tid hos Terapi med Hjertet v/Pia Granfeld
Kontakt

Niels Mørchs Gade 24,
9900 Frederikshavn

Tlf: +45 81 44 14 89
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR. nr. 34957991

Webbureau ITTP