Et kærligt gensyn med den du var, giver dig mulighed for at heale dig selv……

Et kærligt gensyn med den du var, giver dig mulighed for at heale dig selv……

23.05.17

Som barn, får vi måske ikke den omsorg som vi har brug for. Vi oplever måske såreinger eller omsorgssvigt fra vores tid i institution med manglende voksenkontakt og omsorg. Primært og som oftest, opstår disse svigt og såreinger fra forældre, som ikke ved bedre – forældre som gør det bedste de kan, ud fra de forudsætninger de har. Selvom det ikke altid er spor godt nok og vi kan opleve svigt og manglende omsorg, så er det aldrig for sent at give den lille dreng eller pige, lige netop det som du manglede dengang. Forskellen er bare at du som voksen, må påtage dig det ansvar, kærligt at give den yngre dig, den omsorg og kærlighed som du måske manglede som barn.

Det kan være forbundet med utrolig stor sorg, smerte og ofte vrede at indse og acceptere at dine forældre aldrig kommer til at give dig det, som du har allermest brug for. Som voksne kan vores relationer med andre mennesker være påvirket af disse uopfyldte behov. Måske er du vred på din kæreste eller ægtefælle fordi han/hun ikke gør eller siger præcis det du ønsker og har brug for – ofte sker dette helt ubevidst, det eneste som er bevidst for os, er måske netop vreden, smerten og ked af det-heden. Vi søger ofte det vi ikke fik som barn, hos vores ægtefælle eller nære relationer. Men opgaven kan de aldrig løfte for os, ligesom vores forældre aldrig kommer til det. At få den sårede lille pige eller dreng i dig til at føle sig værdifuld, set, hørt og elsket – den opgave, tilfalder dig, hvis du som voksen ønsker at skabe forandring i dit liv.

Så lad os tage på en rejse tilbage til fortiden. Kig barndommens album igennem for billeder af dig selv og find et billede frem fra den ca. alder som du føler dig som, når du overreagerer i situationer med dine nærmeste relationer eller f.eks. i arbejdsrelationer hvor der er problemer. Når vi reagerer voldsomt og hvis det er gentagne gange at disse reaktioner indfinder sig og der viser sig et uhensigtsmæssigt mønster i din adfærd, så stil dig selv spørgsmålet: Hvor gammel føler jeg mig lige nu? Lad os sige at du føler dig som en 7årig, så finder du et billede frem af dig selv i den alder. Spørg så dig selv, hvad har hun/han brug for? Måske hvis du kigger dig selv godt i øjnene på billedet, så kan du mærke at hun har brug for et kram eller et smil og et kærlig – det skal nok gå opmundring. Tal til dig selv som du ville tale til dit barn eller bare et barn som var ked af det, vred eller mut.

Måske er du vant til at tale rigtig grimt til dig selv som voksen. Hvorfor er jeg sådan, hvorfor ser jeg sådan ud, det er også for dårligt. Måske føler du at du aldrig er en god nok kæreste, mor/far, datter eller søn. Måske føler du ikke at du er en god nok ven, kollega eller medarbejder – du slår bare aldrig til og du bliver ofte vred på dig selv og er sikker på det er dig som er forkert. Find nu igen billedet frem af dig som 7 årige og forestil dig at du sagde det samme til barnet på billedet som du siger til dig selv som voksen………..

AV……..ikke? Ved at begynde at opfylde dit indre barns længsel og behov og fylde dig selv op med kærlighed og positiv opmærksomhed, ved at spørge dig selv på billedet hver dag, om hvad har du brug for?  sådan kan du begynde at få healet dine sår fra barndommen, store som små, så du kan blive den allerbedste udgave af dig selv.

Dette er en af metoderne jeg arbejder meget med i mine krops- og psykoterapi sessioner, med klienter. Som klient får du mulighed for at være i et rum hvor du trygt kan være med både vrede, sorg og smerte. Hvor følelserne kan få lov at blive udtrykt i alle deres nuancer, så du kan give slip på fortiden og hjælpe det lille uskyldige indre barn, til at vokse op og blive en naturlig del af dit voksne jeg og din historie. Fortiden behøver ikke spænde ben for dig, hvis du blot lærer at tage dig selv i hånden og tage det første skridt på rejsen. Jeg vil med den største glæde, være et vidne og kærlig støtte på din vej.

FØRSTE BEHANDLING

Ved første behandling vil jeg altid spørge ind til din livssituation samt sygdomshistorie. Dette for at optimere behandlingen bedst muligt.

TAVSHEDSPLIGT

Jeg er underlagt lovgivningen om tavshedspligt og fører som en del af mit medlemskab hos hhv. ZCT og FaDP, journal over terapiforløbet.

HYGIEJNE

Hygiejnen er en mærkesag. Jeg anvender kun sterile engangsnåle, for at mindske risikoen for evt. allergi og infektion. Cupper rengøres og afsprittes efter endt behandling. Skåle til cremer rengøres ligeledes efter hver behandling.

Book din tid online

Book din tid hos Terapi med Hjertet v/Pia Granfeld
Kontakt

Niels Mørchs Gade 24,
9900 Frederikshavn

Tlf: +45 81 44 14 89
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR. nr. 34957991

Webbureau ITTP