Zoneterapi og graviditet

Der er mange årsager til udeblivende graviditet. Nogle gange findes årsagen fysiologisk som f.eks. ved forringet sædkvalitet, PCO, overvægt, stress eller uregelmæssig menstruation. Andre gange er der ikke nogen specifik årsag. Årsag eller ej, kan det være utrolig hårdt at testen gang på gang, viser negativ.

Heldigvis er der en masse ting du selv kan arbejde med, for at skabe de bedste betingelser i din krop, for en graviditet – og kære mand, det gælder i høj grad også dig!!! Det kræver muligvis et offer eller flere, i hverdag og mønstre. Du skal gøre op med dig selv om du er klar til at give det en reel chance.

Vær opmærksom på at:

  • Undgå stress – hold pauser/timeouts i løbet af dagen. Det vil styrke binyrerne og dermed din krops naturlige balance
  • Undgå hård motion – KUN moderat motion bør dyrkes, imens I prøver på at blive gravide. Blide motionsformer som gåture, svømning og yoga mm. er at foretrække.
  • Udfas følgende fra kosten: sukker og mælkeprodukter. Stivelse, hvedemel = for mange kulhydrater. Er du ramt af PCO kan jeg særligt anbefale dig at kigge nærmere på LCHF – livsstilen – det er dog altid en god ide at konsultere lægen ved overvægt eller andre helbredsproblemer, inden man beslutter sig til større livsstilændringer.
  • Skær ned på kaffe, alkohol og andre stimulerende produkter
  • Undgå rygning
  • Kære mand, jeg ved det er moderne, men undgå de stramme bukser – der skal luft til 😉
  • INGEN anabolske steroider eller andre rusmidler for den sags skyld!!!

Kære kvinde og forhåbentlig kommende mor – inden du overhovedet skal i gang med et zoneterapiforløb vedr. graviditet, skal du kende dit ægløsningstidspunkt. Du kan teste i et par måneder vha. urinprøvesticks. Uanset om din cyklus er stabil eller ej, anbefaler jeg dig at starte med 3 x zoneterapi, med fokus på udrensning samt balancering af hormoner.

OBS: ved PCO, Endometriose samt stofskifte problemer, må du forvente et længerevarende forløb for at få cyklus og/eller symptomer reguleret. ​Vi finder i så fald, en god pris på et længerevarende forløb.  Når cyklus er nogenlunde regelmæssig, på max 35 dage og med ægløsning på 21. dag, så overgår du til den egentlige zoneterapibehandling, målrettet cyklus.

FAQ

Er zoneterapi farligt for gravide, særligt i 1. trimester?

Nej, der er dog visse punkter som skal behandles blidt og nogle undgår man som hovedregel altid. Ved at vælge en RAB-zoneterapeut sikre du dig at din zoneterapeut er opdateret i kurser og nyeste viden inden for zoneterapien.

Kan du igangsætte en fødsel?

NEJ….. Baby kommer når den kommer. Jeg vil gerne hjælpe kroppen med at blive bedst muligt forberedt, men det gør jeg først, når terminsdato er nået.

Er der garanti for graviditet?

Desværre nej. Som med meget andet alternativ behandling har det ikke evidensbaseret effekt og helbredelse hverken vil, kan eller må jeg love.  Men jeg kan love dig at du får mulighed for at give din krop de bedste betingelser for selv at arbejde mod bedst mulige sundhedstilstand.

Når cyklus er nogenlunde stabil, overgår du til behandlingsforløbet tilpasset din cyklus. Behandlingen skal foregå  af 2 omgange, på 2.-3. dagen fra 1. menstruationsdag og igen på ca. 12. dagen fra 1. menstruationsdag. Herefter holdes der pause og afventes enten graviditet eller på ny menstruation hvorefter man gentager behandlingen. Manden har også gavn af 2 gange zoneterapi inden for samme periode – altså før du som kvinde har ægløsning.

Når du er blevet gravid, må du gerne få behandling i alle 3 trimestre med 2-4 ugers interval. Den sidste tid - de sidste 4 uger, gerne 1 x ugentlig. OBS. Vær sikker på at du vælger en behandler som er uddannet og gerne RAB-registreret og som ved, hvilke punkter man skal være opmærksomme på samt undgå under behandlingen af gravide!

Tip:  Et gavekort til zoneterapi er altid god at ønske sig i barselsgave.

FØRSTE BEHANDLING

Ved første behandling vil jeg altid spørge ind til din livssituation samt sygdomshistorie. Dette for at optimere behandlingen bedst muligt.

TAVSHEDSPLIGT

Jeg er underlagt lovgivningen om tavshedspligt og fører som en del af mit medlemskab hos hhv. ZCT og FaDP, journal over terapiforløbet.

HYGIEJNE

Hygiejnen er en mærkesag. Jeg anvender kun sterile engangsnåle, for at mindske risikoen for evt. allergi og infektion. Cupper rengøres og afsprittes efter endt behandling. Skåle til cremer rengøres ligeledes efter hver behandling.
Kontakt

Niels Mørchs Gade 24,
9900 Frederikshavn

Tlf: +45 81 44 14 89
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR. nr. 34957991

Webbureau ITTP